JULMARKNAD

Information inför julmarknaden 2018

Information inför årets julmarknad 2 december 2018 kl. 12-14 Söndagen den 2 december är det dags för Föräldraföreningens årliga julmarknad i Christinaskolan kl. 12-14!

Nedan följer uppgifter för respektive klass. I varje klass är det klassföräldrarnas ansvar att styra upp försäljningen. I de fall vi har fått feedback från föregående år har vi lagt till denna, vilket vi hoppas ska underlätta planeringen.

Tänk på att återkomma till CSFF efter julmarknaden med feedback så underlättar ni för årskursen under er nästa år. Tack!

Allmän info till de ansvariga i varje klass

CSFF ber varje A-klass att skicka en klassförälder som är på plats i skolan söndagen den 2:a december kl. 10 för att hjälpa till att praktiskt förbereda julmarknaden såsom att resa tält, ta ut bord, hänga upp julbelysning och dekorera.

Efter julmarknaden, dvs från kl. 14, skickar varje B-klass en klassförälder som hjälper till att packa ihop alla saker igen.

Placera borden luftigt med gott om plats kring varje bord så att det inte blir trångt när alla besökare kommer. Till matstånden blir det mycket kö och det bör finnas gott om plats för mingel runt omkring dem.

Varje klass är själv ansvarig för sin försäljning, allt från placering av bord och bordsdekoration (med utrustning från CSFF) till vilka varor som ska säljas. CSFF har röd bordsduk till samtliga bord. För att uppnå bästa möjliga försäljning är det bra om varje klass har tillgång till ett swishkonto som kan användas under julmarknaden.

Se till att ha tydliga skyltar med priser. De bör tåla regn. Det går fint att komplettera stånden med andra varor, däremot går det inte att erbjuda varor som redan säljs av en annan årskurs.

I matsalen kommer vi att ha en utställning av hembakade pepparkakshus som eleverna (själva!) har byggt. Där kommer också att finnas en liten orkester från några av skolans musikskoleelever som spelar julsånger. Vi hoppas också få några elever från skolans kör som vill sjunga julsånger och därmed skapa julstämning.

Tack för ert engagemang och varmt välkomna önskar CSFF!

Vid frågor hör av er till kontakt@csff.se

Uppgifter till respektive årskurs

Årskurs 9:

Grillad korv och hamburgare samt dryck därtill

Se till att ha grillen mot väggen, de som grillar står då med ryggen mot kön och därför måste det vara andra som sköter försäljningen.

Avskärma grillarna så att inga barn kan komma åt dem och därmed bränna sig. Ställ inte grillarna nära skolans entré, då kan röken utlösa brandlarmet.

Börja förbereda grillbädden 10.30 så att försäljningen kan påbörjas 11.30. Då kan ni sälja hamburgare till de barn och föräldrar som är på plats och förbereder. De som grillar bör ha oömma kläder eftersom det osar och stänker vid grillen.

Det behöver vara många vid grillståndet; flera som grillar, en som förbereder (tar fram bröd, kött och korv, skär upp förpackningar och städar undan skräp), en som tar upp beställningar och en som tar betalt.

Inköpslista

 • 2 påsar grillkol
 • 2 påsar grillbriketter och
 • 1 flaska tändvätska
 • 2 stora Heinz ketchupflaskor,
 • 5 tuber hamburgerdressing,
 • 4 salladshuvuden,
 • 8 rödlökar
 • 20 tomater

Det gick åt 200 hamburgare (de färska är godare och går mycket snabbare att grilla), 200 ljusa hamburgerbröd (ingen vill ha de grova…), 80 korvar med bröd samt 200 drycker (Loka och festis).

Prislista:

 • hamburgare 40 kr
 • korv 20 kr
 • läsk 15 kr
 • Paketpris: hamburgare + läsk 50 kr, korv + läsk 30 kr
Årskurs 8:

Julblommor, t ex amaryllis, tulpaner, hyacinter och vackra julgrupper -Korgar med delikatessvaror

Om ni vill: lotteri. Be företag, enskilda entreprenörer eller föräldrar att skänka fina vinster, t ex en tim massage. Fråga affärerna i Lidingö C om de vill skänka mindre saker såsom en mössa eller ett par strumpor. Ställ gärna upp skyltar från sponsorerna på borden.

Alla elever tog med minst en vinst till ett värde av hundra kronor, flera familjer gav fler vinster, flera familjer gav också vinster till ett högre värde. Vi fick ihop ca 60 vinster. Vi köpte 600 lotter som vi sålde för 10 kr/st, vi gjorde av med 470 st och då reade vi ut de sista under de sista 45 minuterna. Resultatet från lotteriet blev ca 3000 kr, detta går att förbättra. Vi föreslår 400 lotter och 15 kr/st i kontanter och Swish. Vi gjorde info lappar som vi satte på Hemkunskapens plastkaraffer. Då vi reade ut lotterna fick de köpa två för priset av en. Lotteriet ordnades genom att vi la lotterna i karafferna och av varje färg drog vi ett antal vinstlotter. Dessa vinstnummer typ vit13, vit67, grön3 mm skrev vi på små klisterlappar som sattes på vinsterna. Vidare, vilket var väldigt viktigt, skrivs vinstnummer upp på ett papper fördelat på de olika färgerna. Detta dokument användes för att snabbt se om det var en vinstlott eller inte. Detta gjorde att vinsterna kunde komma in sent utan problem, dock innan marknaden öppnade. Behov av material: · lotteriring beställ på nätet, mycket billigare · tejp · klisterlappar 2×3 cm stora · info lappar med swishnummer · penna · block för att skriva upp vinstnummer på · gärna en låda för att vinsterna kan komma upp i höjd

Årskurs 7:

Kaffe samt kakor att ätas på plats – bord sättes upp inomhus i matsalen – Dryckesstånd; läsk, festis, glögg – bord sättes upp inomhus i matsalen Det gick åt fem flaskor glögg och mycket kaffe. Alla familjer bakade, men det blev många kakor över. Se till att det finns gluten- och laktosfria varor.

Årskurs 6:

Kransar – Mistlar Varje familj tog med två kransar och tre mistlar.

Årskurs 5:

Knäck – Julgodis

Årskurs 4:

Bröd – Mjuka kakor Se till att det finns gluten-och laktosfria varor.

Årskurs 3:

Delikatesser: korvar, oliver, fårfiol, rostade mandlar och hemmagjord pepparkaksdeg

Brända mandlar var en hit.

Egengjord pepparkaksdeg: sålde 500 g för 50 kr, var nog lite dyrt, vi sålde 10 st. Honung – vi sålde RAW Krav honung från Österlen. Intresset var stort, men de var nog lite dyra (70 kr/350g), vi sålde 17 burkar. Senap – Krav från Österlen. (55 kr/300g), vi sålde 20 burkar. Äpplen och mandariner gick inte alls. Saffran – Köpte från www.kryddskafferiet.se Det är bra för man får en försändelse och kan skicka tillbaka det man inte säljer. Vi sålde10 paket om 4 st x 0,5 g.

Årskurs 2:

Hårda bröd: fröknäcke, knäckebröd, skorpor – Ostar

Årskurs 1:

Ljus

Förskoleklass:

Fiskdamm – Kast med liten boll i hål av olika storlekar – Kasta gosedjur i hink