ARKIV

 

 

HT2017/VT2018

Romme för åk 6

Rommeresan blev även i år ett lyckad utflykt. Vädret visade sig från sin bästa sida och elever, personal och medföljande föräldrar fick en fin dag.

Julmarknad 2017 söndag 3/12 kl 12-14

Klicka på bilden för att komma till detaljerna för julmarknaden!

 

En chans till att beställa skolkläder!

Det var några som hade missat att beställa kläder och någon kanske vill beställa något mer. Därför har vi bestämt oss för att öppna shoppen igen fram tom den 15/11. Då blir leverans precis innan jul!

Föräldrakväll om alkohol, droger och tobak

TID OCH PLATS
Måndag den 20 november kl. 19.00-21.00
Lidingö stadshus, Sessionssalen
Stockholmsvägen 50

 

JULMARKNAD

Sista chansen!

CSFF söker en projektledargrupp som vill ansvara för årets julmarknad. Om vi inte får något svar kommer det tyvärr inte bli någon julmarknad i år. Tänk på att allt engagemang i skolan från oss föräldrar bygger på ideellt arbete och att vi behöver hjälpas åt! Det finns två syften med julmarknaden, dels att ge föräldrar och elever möjlighet att träffas och därigenom skapa god sammanhållning, dels att stötta elevernas insamling till framtida klassresor.

Följande uppgifter ingår i projektledningen:

– Sammanställa inbjudan och info till föräldrar. Uppgifter för varje klass finns redan.

– Ringa och fråga om vi får låna tälten igen (utan kostnad!) av Stockholms Bordsuthyrning.

– Vara på plats kl. 13-15 för att låsa upp skolan, se till att de två små tälten sätts upp, att alla bord bärs ut och att dukar läggs på borden samt att dekoration sätts upp. Arbetet utförs av klassföräldrar.

– Vara på plats kl. 17-18 för att se till att allt ställs tillbaka och att skolan låses. Det tar hälften så lång tid som att iordningställa. Arbetet utförs av klassföräldrar.

– Svara på frågor från föräldrar som mejlar.

– Stämma av med musikskolan om de har några elever som är intresserade av att spela julmusik och med musikläraren om några från kören vill sjunga.

– Stämma av med fritids så att de gör pepparkakshus med de barn som inte hinner göra några hemma till pepparkakshusutställningen vi brukar ha i matsalen.

Fundera en extra gång över om NI är ett gäng som vill föra denna trevliga tradition vidare!

Hör av er på kontakt@csff.se

 

Ni har väl inte GLÖMT att beställa skolkläder?

Sista beställningsdag: Mån 9 okt

Leverans till skolan: vecka 45

Obs! Det går inte att göra beställningar i efterhand när webbutiken väl har stängt.

 

Skolgarderoben lunchbesök

Idag tisdag 26/9 har Skolgarderoben varit på besök utanför matsalen för att hjälpa barnen att prova ut rätt storlek till skoltröjorna. Passa på imorgon onsdag att gå förbi ställningen vid entrén och titta tillsammans med barnen.

Kom ihåg att webbshoppen bara är öppen till den 9/10!

 

Provtröjorna har kommit

Det finns tröjor som man kan prova i entrén bredvid akvariet. Ta lite tid att prova ut rätt storlek då det inte går att byta en tryckt tröja.

Vi föräldrar får hjälpas åt att hänga upp tröjorna om vi ser att det är några som har trillat ner.

 

Webbshoppen för skoltröjor har öppnat!

http://www.skolgarderoben.se/ShopLogin.aspx

Idag får alla barn en flyer i skolan med information om skoltröjor. Föräldrar, ni kommer att få ett mail också med information.

Från och med nästa vecka (38) kommer det att finnas kläder att prova vid entren. Vid akvariet. Ta lite tid att prova storlek där eftersom man inte kan byta en redan tryckt tröja.

Ha en fin helg!

Försäljning av skoltröjor börjar den 15/9

Alla föräldrar kommer att får ett mail med information om skoltröjorna, hur man beställer, betalar och får sina tröjor levererade. Det kommer att finnas provtröjor på skolan under tiden webbshoppen är öppen så att det finns möjlighet att prova storlekar.

Webbshoppen kommer att vara öppen 15/9 – 9/10

Föreläsning med Anders Hansen 31/8

En inspirerande och lärorik föreläsning med Anders Hansen. Aulan var i princip fullsatt.

På Youtube finns hans inspelade föreläsning: https://youtu.be/eqH8BrRKbzA

Sökes Projektledare till julmarknaden

Vi söker en person som kan vara projektledare för julmarknaden. Det finns en lista att utgå ifrån om man vill hålla sig till samma format som tidigare. Annars är det fritt fram att skapa en julmarknad på ett nytt sätt.

Julmarknaden är en uppskattad aktivitet av både barn, föräldrar och skolpersonal. Det är en trevlig mötesplats och en chans för barnen att tjäna pengar till sina klasskassor.

Hör av dig till kontakt@csff.se om DU är intresserad!

Läsåret 2017/2018 har börjat

Föreläsning och föräldramöte 31/8 kl 18-21

CSFF bjuder föräldrar och högstadieelever i Christinaskolan till föreläsningen

HJÄRNSTARK – Hur motion och träning stärker din hjärna med Anders Hansen, överläkare i psykiatri

Torsdagen den 31 augusti kl. 18 i aulan

Anders Hansen

Vi hoppas att så många som möjligt viker kvällen för att komma och lyssna på när Anders berättar om den senaste och uppmärksammade vetenskapen kring vilka stora effekter träning har på såväl vår hjärnas funktioner som vår hälsa. Träning gör inte bara att vi blir piggare och mår bättre, den påverkar även inlärningsförmågan, koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten. Du kommer få konkreta tips på hur både ditt barn och du ska röra på er för att få de positiva effekterna.

Välkomna önskar CSFF!

Skolkläder

Föräldraföreningen kommer att erbjuda alla elever och föräldrar att köpa skolkläder med Christinaskolans logo på. Web shoppen öppnar den 15 september och är öppen i tre veckor. Det kommer att finnas möjlighet att prova storlekar på tröjorna innan man beställer.